Kehity työelämässä

Onnistu työssä - voit hyvin!

Kokemus hyvästä työelämästä luo kokemuksen hyvästä elämästä.
 Voimme hyvin ja koemme hyvää elämää, kun onnistumme työssä.

Työhön asennoituminen

Käytkö vaan töissä?

Oletko tullut ajatelleeksi, että työn merkitys hyvään elämään  on  paljon suurempi kuin vain toimeentulon turvaaminen.

Arvostava asennoituminen omaan työhön luo vahvan perustan omalle elämälle. Töiden sujuminen ja niistä suoriutuminen  sekä kokemus töiden  tuloksista lisää hyvinvointia. Voit siis vaikuttaa sillä, miten asennoidut omaa työtäsi kohtaan. Arvostatko ja näetkö työsi merkitykselliseksi vai koetko työsi alempiarvoiseksi tai turhaksi?

Autamme sinua löytämään hyvinvointiasi tukevan tavan kohdata ja toimia työssäsi verkkokurssiemme ja muiden palvelujemme avulla.

Miten arki toimii työyhteisössäsi?
Kuinka johdat itseäsi?
Miten rakennat työyhteisösi toimintakulttuuria ja ilmapiiriä?
Miten pysyt mukana muutoksissa?

Highlightsit tänään

Etätyö

Etätyö on ja tulee olemaan muodossa tai toisessa meidän normaalia työkulttuuriamme. On todettu, että sen toteuttamisessa ei perinteiset toimintatavat ja "säännöt" enää toimi.  Etätyössä onnistuminen vaatii aivan uuden ja erilaisen asenteen työhön. Tarvitaan myös vahvaa osaamista itsensäjohtamiseen. Kukaan ei kerro, miten pitää olla ja miten tehdä. Pitää itse päättää. Tämä voi olla haasteellista.

Toisaalta etätyö tuo mukanaan myös mahdollisuuksia. Etätyössä on tekijöitä, jotka  tukevat työhyvinvointia ja voimaannuttavat, kunhan ne  tunnistetaan.  Näistä tekijöistä esimerkkejä ovat mm lisääntynyt vapaudentunne ja kokemus luottamuksesta. Positiivisiksi asioiksi tunnistetaan myös työssä kehittyminen,  taitojen oppiminen sekä  itseohjautuvuuden lisääntyminen. Myös mahdollisuus vaikuttaa työn järjestelyihin lisää hallinnantunnetta ja antaa tilaa oman työ-ajan suunnitteluun ja järjestämiseen.

Haasteitakin löytyy. Niitä voivat olla työn ja vapaa-ajan yhteen-sovittaminen ja palautuminen työstä työn ollessa jatkuvasti läsnä. Myös  työyhteisön yhteenkuuluvuudentunne voi rapistua ja työn kokonaiskuvaa on vaikea hahmottaa. Lähijohtajalta saadulla riittä-vällä tuella on suuri merkitys työssä pärjäämiseen ja jaksamiseen. On oleellista olla aloitteellinen ja pitää tiiviisti yhteyttä lähijohtajaan ja työkavereihin.

Rakenna rutiineja. Säästät omaa energiaasi.

Työssä jaksaminen

Monessa työpaikassa tilanteet ja vaatimukset kovenevat koko ajan ja haasteeksi nousee jaksaminen. Työympäristön paineisiin ei voida vaikuttaa pelkästään toimintaa muuttamalla.

On aloja joissa työvoiman lisääminen ei ole onnistunut vuosikausiin.
Silloin kun toimintaa ei voida muuttaa, niin meidän on pakko muuttaa omaa ajattelua ja suhtautumista työstä.

Muuttamalla omaa suhtautumista työhön, muutamme oman kokemuksemme työstä.  Puhutaan kasvun mindsetistä, armollisemmasta tavasta suhtautua työhön ja omaan kehittymiseen.

Toimivat selitysmallit ja uudet tarinat työstä sekä oma kehittyminen vaatii myös ajoittaista epämukavuusalueella oloa ja rutkasti henkistä liikkumavaraa.

Tavoitteena tulisi olla hallinnantunteen lisääminen omaan työhön. Kokemus siitä, että pystyy hoitamaan tehtäviä sujuvasti, kokee mahdollisuutta vaikuttaa työhönsä ja löytää työn merkityksen. Tämä on tie oikeaan työotteeseen ja jaksamiseen.

Omassa työssä onnistumisen kokemukset ja onnistumisista saatu positiivinen palaute auttaa meitä kehittymään erinomaisiksi ammattilaisiksi. Tarvitsemme toisiamme ja tarvitsemme työyhteisöä kasvaaksemme  ja kehittyäksemme .

Työssä jaksamista ja viihtymistä edesauttaa itsetuntemus sekä omien rajojen ja voimien tunnistaminen.

Asioita, joihin voit kiinnittää huomiota ovat motivaatio, oma ajankäyttö, osaaminen ja osaamisvaje,  omat vahvuudet sekä kaikki fyysisen hyvinvoinnin perusasiat (uni, ravinto, liikunta ja sosiaalinen kanssakäyminen).

Vaikeissa tilanteissa hyödyt hyvistä rutiineista ja keskittymällä yhteen asiaan kerralla. 

Rekisteröidy, niin saat lisää tietoa kursseistamme ja ajankohtaisista aiheista!

Olen lukenut ja hyväksyn käyttöehdot.